Programa 3 octubre del 2016

Com esteu de salut aquesta setmana? Nosaltres, com ja sabeu, preparant i editant el programes més saludables de la vostra emissora radiofònica.

Aquesta setmana, dediquem una gran part del programa en una tertulia que varem fer amb el gerent del CSdM de Mataró, on tractem com a tema principal el nou Pla Estratègic del Consorci, que abarcarà des de l’any 2017 fins el 2020. Un pla de 7 linees, en que participaran sobre unes 150 persones, professionals de tots els àmbits i també partipació de la població atesa.

Pot ser que penseu que no és un tema directament relacionat amb la salut, però penseu que aquestes linees de direcció i gestió, en el fons determinaran la Salut d’aquell territorio que abarca. Desitjem des de el nostre programa que us sigui interessant, i si més no, que reflexioneu, que portar endavant tota aquesta infrastuctura tant personal, tècnica i de serveis, no és gens fácil.

Dr. Cunillera, Gerent CSdM

Dr. Cunillera, Gerent CSdM

Per introduïr l’altre tema del que parlarem, em ve al cap una frase en un pel·lícula que diu: “creo que escucho muertos… o espiritus…!!!”. D’acord, en realitat deia “veo” en comptes de “escucho”, però sino no podía fer la introducció del tema!

Penseu que hi certes patologies, no mentals, que poden ocasionar que la persona senti músiques, sorrolls, veus, emissores de radio… Son el que s’anomenen Acufens o Tinitus.

Aquests sorolls són reals per la persona que els escolta i avui parlem de la seva realitat com a transtorn auditiu amb el Dr Chamizo, adjunt del servei de ORL del CSdM. Un tema que segons el Dr Chamizo és molt més freqüent del que ens imaginem, però que per por de la persona que ho pateix a compartir-ho amb el seu entorn, les dades reals de persones afectades no són del tot certes.

dr-chamizo_orl

Dr. Chamizo, adjunt del Servei ORL del CSdM

I com ja sabeu, més temes de salut que trobareu molt interessants. Podeu escoltar el programa de nou clicant aquí. Nosaltres tornarem el dilluns vinent amb més notícies saludables.

Molta Salut de part de l’equip que formem aquest espai!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s